Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел не губи надежди за титлата, въпреки доминацията на Мерцедес от началото на сезона.

Германецът има едва 45 точки от началото на сезона след като отпадна в Монако, като изостава и от съотборника си в Ред Бул Даниел Рикардо. Разликата до лидера Нико Розберг пък е 77 точки, но пилотът е оптимист за следващите стартове.

„Математически сме в борбата, но мислим единствено за следващия старт. Наистина не се представяме както искаме, но без съмнение прогресираме, така че очаквам подобрението да продължи и в предстоящите състезания. Едва ли ще сме фаворити, но всичко може да се случи, особено ако сме стабилни и решим проблемите, които имаме“ заяви той по време на събитие на пистата „Ред Бул Ринг“ в Шпилберг.

Именно за надпреварата в Австрия на 22 юни Биковете планират сериозни подобрения по отношение на двигателя Рено, които да ги приближат още повече до Мерцедес.

„Работим усърдно в стремежа да развием колата и категорично нашата цел е сезон 2014, а не 2015. Убеден съм, че ще намерим решенията, които ще ни помогнат да постигнем целта си“ изтъкна съветникът в отбора Хелмут Марко.